Egy pékség mindennapjai

Vers, próza és grafika pályázat

A Menhely Alapítvány és az Imrei Pékség pályázatot hirdet
minden hajléktalan ember részére

A pályamunka lehet próza, vers vagy grafika (rajz, festmény, rézkarc) pékség témában, függetlenül a papír formájától, a külalaktól, a helyesírástól, hogy kézzel vagy géppel írt. Egy pályázó tetszőleges számú művel pályázhat akár mindhárom kategóriában is.

Téma: a Pékség, a munka, a termékek (kenyér, kifli, zsemle stb.)

A pályázati munkák beérkezési határideje: 2012. október 30.

A beadott pályázatnak tartalmaznia kell a pályamunkát s a kitöltött, aláírt hozzájárulást, melyben elfogadják, hogy az általuk készített alkotást az Imrei Pékség árverésre bocsájtja, az ellenértékét pedig, 1/2-1/2 arányban osztja meg az alkotó és a Menhely Alapítvány között.

A pályázati munkák leadása:
„Pékpályázat” jeligére
Személyesen: VII., Kürt u. 4 sz. alatt
(hétfőtől péntekig 9-12)
Postán: 1410 Budapest, 7. Pf.: 216; faxon 322-3423
email-ben: fedelnelkul@fedelnelkul.hu

Az elbírálás menete:
A határidőig beérkezett pályamunkákat háromtagú zsűri bírálja el 2012. november hónap utolsó napjáig. A pályázat pénzdíjas, három-három pályaművet díjaz zsűrink, próza, vers és grafika kategóriákban. Egy külön díjat is adunk, melyet a Facebook látogatók, rajongók fognak megszavazni, mindhárom témában.

I. díj: Imrei ajándékcsomag
II. díj:Imrei ajándékcsomag
III. díj: Imrei ajándékcsomag

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy szükség esetén megosztott díjat adjon, vagy – megfelelő pályamunkák hiányában – a díjakat visszatartsa. A pályázó a pályázati munka leadásával hozzájárul alkotásának megjelenéséhez a Menhely alapítvány és az Imrei Pékség által támogatott kiadványokban és rendezvényeken.Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...