Felfújható színes kenyér


Posted on July 24th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy jeruzsálemi design kiállításon levegővel felfújt, természetes anyagokkal színezett kenyereket készítettek, méghozzá meglehetősen leleményes módon!

A felfújható kenyerek receptje a szokásos procedúrával kezdődik, a kenyértészta bedagasztásával. A soron következő lépéséket azonban semmilyen szakácskönyvben vagy házi kenyerek sütésére specializálódott receptgyűjteményben sem fogjuk viszontlátni.

Miután elkészültünk a kenyértésztával, adjunk hozzá valamilyen természetes anyagból származó színezőanyagot, majd a tésztából tépjünk le egy kisebb darabot. A letépett tésztát lapítsuk ki és helyezzük – figyelem, most következik a kritikus pont! – egy ipari hőlégbefúvó tetejére és várjuk addig, amíg elkészül ropogós, ehető léggömbünk. Nincs is ennél egyszerűbb, igaz?

Miközben a háziasszonyok a tökéletes kenyértészta előkészítésével foglalatoskodnak, addig a barkácsolásban gyakorlott urak nekiveselkedhetnek összeszerelni a következő fényképeken is látható munkaállomást.

A faelemekből összeállított szerkezet központi eleme az ipari légbefúvó berendezés, mely amellett, hogy levegővel duzzasztja fel a vékonyra lapított tésztát, ugyanabban a pillanatban ropogósra is süti azt. A gép bekapcsoláskor ugyanis 600 fokosnál is magasabb hőmérsékletű levegő áramlik keresztül a rendszeren egyenesen a kenyér belsejébe. Kettőt egy csapára, zseniális megoldás!

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...