A Kenyér Világnapja alkalmából kalácsszívből jövő szeretettel ünneplünk


Posted on October 16th, by Imrei Pékség in Blog. 3 comments

A Kenyér Világnapja alkalmával fogadjátok tőlünk kalácsszívből jövő szeretettel külön erre a napra készített ünnepi finomságunkat. Pontosan tudjuk, hogy Ti, akik most is a sütő mellett izzadtok és izgultok, beleadtok mindent, hogy olyan csodát készítsetek, mely büszkeséggel, békességgel és melegséggel tölti meg a házat-lelket. Az illatokról nem is beszélve. Még mindig kalácsszívből jövő szeretettel üdvözöl, és sok sikert kíván az Imrei Pékség!

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a Pékek Világszövetségének elöljárói meglehetősen későn, csupáncsak a 2001-es kongresszuson szavaztak magasba tartott péklapátokkal arról, hogy október 16. legyen a kenyér a világnapja.

Választásuk nem véletlenül esett erre a napra, habár – legnagyobb megelégedésünkre – sok helyen beszámolnak a Kenyér Világnapjáról, azonban néhány kivételtől eltekintve csak elvétve találkozhatunk azzal a fontos ténnyel, hogy október 16. az élelmezés világnapja 1979 óta.

World Bread Day 2012 - 7th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!Ennek ismeretében egyáltalán nem véletlen, hogy a Kenyér Világnapja egybeforrott a pékek és pékségek karitatív tevékenységével.

Az Imrei Pékség is csatlakozott a „süss még egy kenyeret és ajándékozd el” kezdeményezéshez, így a mai napon vevőfejlesztési munkatársunk bizonyos partnerüzleteinkben (sajnos mindenhol nem lehet egyszerre jelen, az emberi klónozás pedig egyelőre tiltott mutatvány) az Imrei Pékség kenyereit ajándékozza a vásárlóknak. Ezúton is szép napot és jó étvágyat kívánunk nekik!

Pékségünk nem csak a mai napon segít, hanem az év maradék 364 napján is, ugyanis, immáron évek óta támogatjuk a rászoruló családokat (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) péktermékekkel, illetve néhány hónapja a Menhely Alapítvány áldozatos munkájához is hozzájárulunk finom és egészséges adományokkal.

Facebook Twitter Email
3 responses to “A Kenyér Világnapja alkalmából kalácsszívből jövő szeretettel ünneplünk”

 1. Gina says:

  Gorgeous Bread!

 2. zorra says:

  Looks awesome!

  Thank you for baking for Word Bread Day. Hope you will join us next year again!

 3. polish woman:P says:

  Very decorative:) And yummy, I suppose.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...