Almás-mákos búrkifli


Posted on December 4th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Ha a hűvös fuvallattok hátán utazó hópelyhecskék is elolvadnak az Imrei Pékség búrkiflijéből készült almás-mákos édesség látványától, akkor biztosan el tudjátok képzelni, hogy milyen sikeres fogadtatásban részesülhet most következő, gyorsan elkészíthető édességünk a család körében. Természetesen nem csak a desszertet fogják dicsérni, hanem az elkészítését vállaló konyhai tündért is, ugyanis nem csak finomat sütött, hanem mindezt gyorsan tette, mindössze 20 perc alatt.

 

Almás-mákos búrkifliHozzávalók (4 személyre):

3-4 Imrei mákos búrkifli
2-3 közepes alma
1 tojás
½ citrom
vaj a sütőtál kikenéséhez
ízlés szerint 1 csipetnyi fahéj

 

Elkészítés:

  1. A búrkiflit felkarikázzuk, az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleteszünk sorban a kifli felét, rá a reszelt almát (2. kép), ezt meglocsoljuk a fél citrom levével és megszórjuk csipetnyi fahéjjal (opcionális).
  3. Az egészet befedjük a másik adag kiflivel. (3. kép), és megkenjük a felvert tojással.
  4. 160 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. (4. kép)
  5. Amikor picit meghűlt, szeletelve tálaljuk (5. kép)

Almás-mákos búrkifliAlmás-mákos búrkifliAlmás-mákos búrkifliAlmás-mákos búrkifliAlmás-mákos búrkifli

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...