Bruschetta óriás kiflivel


Posted on August 23rd, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Ez a hagyományos olasz előétel sokak kedvence. Gyakran találkozhatunk vele, bár nem előételként felszolgálva, hanem könnyű nyári vacsoraként, esetleg vendégváró falatkáknak csomagolva. Most igazán minden adott ehhez a fenséges étekhez, hiszen csúcsformában van a paradicsom, illatozik a bazsalikom. Ciabattát vagy bagettet szoktak alá pirítani, no persze csak azért, mert még kóstolták az Imrei Pékség óriás kiflijét.

 

Bruschetta óriás kiflivel receptHozzávalók (személyenként):

2-3 szelet Imrei óriás kifli karikára vagy átlósan szelve, ízlés szerint
2-3 szem paradicsom
6 levél bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
kb. 1 dl olívaolaj
csipet só, és frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

  1. Mivel jó, ha az ízek összeérnek, így fogyasztás előtt egy-két órával készítsük el a paradicsomot.
  2. Apró kockákra vágjuk a paradicsomot, ha van rá lehetőség akár többfajta paradicsomból is készíthetjük, úgy még finomabb (2. kép).
  3. A bazsalikom leveleket felcsíkozzuk, nem vágjuk túl apróra, hadd teljesedjen ki ízük a szájban.
  4. Sózzuk, borsozzuk a paradicsom kockákat és belekeverjük a bazsalikomot, valamint az olívaolajat.
  5. Amikor ezzel megvagyunk, a megtisztított fokhagymát annyira beledugjuk, hogy az olaj ellepje (3. kép) és letakarva betesszük a hűtőbe.
  6. Tálaláskor a megpirított, még meleg kifli karikák mindkét oldalát megdörzsöljük a kihalászott fokhagymával és ráhalmozzuk a paradicsomot a szeletekre (4. kép).
  7. Plusz olívaolajjal tálaljuk, aki szereti bátran locsolja még meg vele a szendvicsét!

Bruschetta óriás kiflivel receptBruschetta óriás kiflivel receptBruschetta óriás kiflivel receptBruschetta óriás kiflivel recept

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...