Bundás kifli


Posted on July 21st, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Ezt a közkedvelt édességet különböző variációkban is elkészíthetjük, azonban a tomboló barackszezonra való tekintettel mostani receptünkben egy nagyon egyszerű változatát mutatjuk be. Tésztakészítés helyett inkább szedjünk vagy vásároljunk több adag lédús barackot, ugyanis amennyiben az otthonra beszerzett zsemlékből a gyerkőc hátrahagyott néhányat darabot, melyek már egy-két napja a kenyértartóban pihennek, akkor azok nagy valószínűséggel ott is maradnak. Nosza, használjuk fel ezeket a zsemléket sütinek!

Bundás kifli Hozzávalók 6 zsemléhez:

Két személyre, 3 kifli elegendő, erre a mennyiségre készült a recept is.
3 db (jobb sorsra érdemes kifli)
3 db tojás
1,5 dl tej
6 szelet tarja vagy sonka
5 dkg reszelt sajt
2 evőkanál olaj
1 csipet só

Elkészítés:

  1. A kifliket keresztbe félbevágjuk, majd a feleket hosszában is.
  2. A tojásokat felverjük villával, beletesszük a csipet sót és a tej felét. Az így kapott darabokat beáztatjuk a tojásos tejbe.(2.kép)
  3. A tepsit kiolajozzuk, majd a beáztatott kifliket elrendezzük benne (3.kép)
  4. A maradék tejet belekeverjük a megmaradt tojásba és egyenletesen meglocsoljuk vele a kifliket.
  5. Minden kiflire egy fél szelet tarját vagy sonkát teszünk (4.kép), majd megszórjuk a sajttal (5.kép)
  6. 160 fokos sütőben, kb. 25 perc alatt készre sütjük (6.kép)
  7. Friss zöldséggel vagy salátával tálaljuk (7.kép)

Bundás kifliBundás kifliBundás kifliBundás kifliBundás kifli
Bundás kifli

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...