Diós kenyér – sajtos birsalma krémmel


Posted on December 10th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A honfoglaló magyarok vándorlásaik idejében előszeretettel gyűjtögették és fogyasztották a diófa termését, ugyanis azokban az időkben is őshonos növénynek számított a térségben. Az elmúlt évszázadok alatt a magyar emberek diószeretete mit sem változott, továbbra is számos kiskertben nyújt árnyékos menedéket nyáron a tűző napsugarak elől.

Egy kiló héjas dióból nagyjából fél kiló dióbelet bonthatunk ki, melyből a háziasszonyok jól ismert receptúrák alapján különböző tortákat és süteményeket készíthetnek, esetleg a tésztafélék megbolondítására is használhatják.

Természetesen a pékségek is hamar felfedezték a királyi dióban rejlő lehetőségeket, termésének felhasználásával különleges ízvilágú kenyereket készítenek. A diós kenyér szintén megtalálható az Imrei Pékség kínálatában, mégpedig mazsolaszemekkel megszórt változatban. Habár kenyerünk önmagában is ízletes, a most bemutatott sajtos birsalma krémmel maximálisan kihasználhatjuk a dió aromáját.

A krémet gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük, egy rövidebb időre lelkiismeret-furdalás nélkül nyugdíjazhatjuk a polcokon sorakozó lekvárokat. Az ünnepek közeledtével pillanatok alatt kellemes, családias hangulatot teremthetünk a sajtos birsalma krémnek már csak az illatával is.

 

Diós kenyér sajtos birsalma krémmelHozzávalók
(2 személyre):

Imrei diós mazsolás kenyér
2-3 birsalma
5 dkg eidami sajt
só, bors, szerecsendió

 

Elkészítés:

  1. A birsalmákat alaposan megmossuk és sütőben körülbelül 160 fokon 20 perc alatt megsütjük.
  2. Az alma méretétől függően szükséges időt vesz igénybe a sütés, amennyiben az almák szépen megbarnultak és megpuhultak, akkor kivehetjük őket a sütőből. (2. kép)
  3. Következő lépésben az almákat megpucoljuk, a magházukat eltávolítjuk, majd villával összetörjük mindegyiket.
  4. Az összetört, pépesített almához hozzáadjuk a reszelt sajtot valamint a fűszereket. (3. kép)
  5. A kenyereket ízlés szerint, vastagon vagy vékonyan megkenjük az elkészített krémmel. Csipke tea mellé kitűnő reggeli! (4. kép)

Diós kenyér sajtos birsalma krémmelDiós kenyér sajtos birsalma krémmelDiós kenyér sajtos birsalma krémmel

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...