Egy pékség mindennapjai – pályázat hajléktalan emberek részére


Posted on August 25th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

Egy pékség mindennapjaiA Menhely Alapítvány és az Imrei Pékség közös pályázatot hirdet minden hajléktalan ember részére.

Korábban már több alkalommal is megosztottunk veletek olyan emberek sorstörténeteit, akikkel a munkánk során találkoztunk Budapest utcáin. Legtöbbjük hajléktalan, és a legtöbbjük – a közvélekedéssel ellentétben – törhetetlenül azon dolgozik, hogy megváltoztassa sorsát. Tesz érte, hogy ne csak érte tegyenek.

Menhely AlapítványEddig is jelentős figyelmet fordítottunk a nehéz helyzetbe sodródott emberekre (Nagycsaládosok Országos Egyesülete, különböző adományok és felajánlások civil szervezetek számára) és a továbbiakban is szeretnénk segítségükre lenni. Ennek fényében a Menhely Alapítvánnyal összefogva közös kampányt indítottunk, melynek keretében vers, próza és grafika pályázatot hirdettünk minden hajléktalan részére. A pályázat témája egy pékség (mindennapos) élete.

A hivatalos terjesztőktől megvásárolható Fedél Nélkül című lap legfrissebb számában már megjelent a pályázati felhívás, melyben minden részlet megtalálható. Természetesen hamarosan nálunk is olvashattok a részletekről, többek között a beküldött pályaművek árverezéséről, a félretájékoztatottság miatt a tenni akaró és dolgozó hajléktalanokat sújtó előítéletekről és arról is, hogy mindannyian zsűritagok lehettek a legszebb munkák kiválasztásánál.Ami számunkra is a legfontosabb: tegyünk érte, hogy tehessen érte, és ne csak érte tegyenek. Mi is csak így tudunk segíteni.
Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...