Fűszeres kenyérkockák


Posted on September 25th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A korábban bemutatott tárkonyos raguleves házi kenyérben című receptünkben megemlítettük, hogy érdemes megőrizni a levesestál elkészítése során kivágott kenyérbélést (már amennyiben maradt még a leves elfogyasztása után), ugyanis kedvenc fűszereink segítségével finom falatkákat, jelen esetben pedig levesbetétet készíthetünk belőle. Annak érdekében, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben, fontos szem előtt tartani a következőket: a kiszáradt, szikkadt zsemle, kifli és kenyér kiváló ugyanolyan kiváló alapanyag lehet, mint frissen.

 

Fűszeres kenyérkockákHozzávalók:

A szikkadt kenyér, megmaradt kenyérbél
zsemle
mennyiségtől függően egy-két evőkanál olívaolaj
kedvenc fűszerünkből egy kávéskanálnyi

 

Elkészítés:

  1. A kenyeret felkockázzuk és sütőlemezre vagy tepsire tesszük (2 .kép)
  2. 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép színt kap, egyszer érdemes óvatosan átkeverni (3. kép)
  3. Közben 2 evőkanál olívaoljaban elkeverjük a fűszert: 1 kávéskanál bazsalikomot és egy mokkáskanál szárított fokhagyma őrleményt (4. kép) – mi most ezt használtuk, de bármilyen fűszerrel remek végeredményt kaphatunk, csak a későbbi felhasználási szándékot vegyük figyelembe!
  4. Az elkészült kenyérkockákat még forrón ebbe a fűszerkeverékbe tesszük és jól összeforgatjuk (5. kép)
  5. Terítsük vissza a sütőlemezre és 24 órára felejtsük el.
  6. A teljes száradás után bedobozolva vagy befőttes üvegbe zárva egy-két hónapig remek levesbetétként használható.

Fűszeres kenyérkockákFűszeres kenyérkockákFűszeres kenyérkockákFűszeres kenyérkockák

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...