Fűszervajas kifli


Posted on June 10th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Biztos mindenki összefutott már a boltokban megvásárolható fűszervajas bagettekkel. Felmarkolhatunk belőle fagyasztott és hűtött változatot is, legjobb ismereteink szerint fokhagymás és zöldfűszeres ízesítésben, de néhanapján olyan ízkombinációkkal is találkozhatunk, melyek inkább Bear Grylls túlélő-komédiáiba kívánkoznak.

Sok mindenhez felhasználhatjuk ezeket a fűszerezett bagetteket, akár önmagukban is fogyaszthatjuk. De minek vásároljunk méregdrágán ilyesmit, amikor otthon is egyszerűen, ráadásul 5 perc előkészület után, saját ízvilágunknak megfelelően elkészíthetjük bármelyik variációt. Megmutatjuk, hogyan készül a bazsalikomos fűszervajas kifli, melyet természetesen bármilyen fűszerezéssel elkészíthetünk.

 

Fűszervajas kifliHozzávalók:

1 db Imrei óriáskifli
5 dkg vaj
1 nagy csokor friss bazsalikom
1 evőkanál házi vegeta (sóval darált zöldség, melyet így készítsétek: http://www.eletinfo.hu/2012/08/14/hazi-vegeta/)

 

Elkészítés:

  1. A vajat szobahőmérsékletűre olvasztjuk, hogy jól ki lehessen keverni.
  2. A friss bazsalikomot nagyon apróra vágjuk.
  3. Összekeverjük a vajat a vegetát és a bazsalikomot (2. kép)
  4. A kiflit bevagdaljuk nagyjából két ujjnyi távolságokban, de vigyázunk, hogy ne vágjuk teljesen félbe a kifliket.
  5. A réseket bőségesen betömködjük-bekenjük a fűszeres vajjal (3. kép)
  6. A kifliket ebben az állapotban betesszük a hűtőbe egy órára vagy akár alaposan becsomagolva le is fagyaszthatjuk a felhasználásukig.
  7. Előmelegített 160 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készülnek el. (4. kép)
  8. Salátával vagy magában fogyasztva, de például krémlevesekhez is igazán finom.

Fűszervajas kifliFűszervajas kifliFűszervajas kifli

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...