Guba karácsonyfa


Posted on December 24th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Karácsonyi receptünkhöz mit is fűzhetnénk hozzá? Csak ennyit: boldog karácsonyt minden kedves olvasónknak!

Na jó, és még ennyit: Ezzel a recepttel, talán nem is annyira a receptet szeretnénk megreformálni, hanem ezt a hagyományosan karácsonyi ételt egy egészen másfajta köntösben tálalni!

 

Guba karácsonyfa

Hozzávalók

9 db Imrei kifli
20 dkg darált mák
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
½ liter tej
3 tojás fehérje

Elkészítés:

  1. A kifliket felkarikázzuk, hatot egy nagy tálba, hármat egy kisebbe (2. kép), közben a tejet felforraljuk.
  2. A felkarikázott kiflire arányosan elosztjuk a cukrot (10 dkg a nagy tálba, 5 dkg a kisebbe), majd a felforralt tejjel leöntjük, szintén arányosan.
  3. Alaposan összeforgatjuk, majd rászórjuk a nagy tálra a mákot, a kisebbre a diót (3. kép), ezzel is alaposan összeforgatjuk.
  4. Hogy a tejet alaposan beszívja a kifli, állni hagyjuk kicsit, addig elkészítjük a formát. Alufóliából letépünk egy kb. 40 cm hosszú darabot és a hosszanti irányban félbetépjük, majd a kapott darabokból a hosszanti oldaluk mentén kb. 3cm magas csíkot hajtunk.
  5. Ezekkel a csíkokkal adjuk meg a karácsonyfa kontúrját a sütőpapírral bélelt tepsin.
  6. Amikor kész a formánk, felverjük a tojáshabot, szintén arányosan elosztjuk és beleforgatjuk a kiflikbe (4. kép).
  7. Érdemes először a diós gubából kirakni a fa törzsét, majd a mákosból a fát. (5. kép)
  8. Jó tömören rakjuk a gubát, a széleket kézzel igazítsuk ki.
  9. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sül. (6. kép)
  10. Ha nem dekoráljuk, akkor távolítsuk el a fóliát és csúsztassuk le a sütőpapírról.
  11. Ha dekorálni szeretnénk (6. kép), akkor borítsuk át tálcára vagy deszkára, húzzuk le a sütőpapírt róla, utána távolítsuk el a fóliát.

Guba karácsonyfaGuba karácsonyfaGuba karácsonyfaGuba karácsonyfaGuba karácsonyfaGuba karácsonyfaGuba karácsonyfa

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...