Habos-túrós kalács


Posted on September 14th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Egy gyorsan elkészíthető desszert, aminek a titka a kalács minőségében rejlik. Lehet friss vagy szikkadt kalácsból készíteni, a lényeg, hogy jó tésztája legyen! Az Imrei Pékség fonott kalácsából garantáltan jó a végeredmény, arról nem is szólva, hogy könnyű vele dolgozni.

Habos-túrós kalácsHozzávalók:

1 db fonott kalács az Imrei Pékségtől
kb. 2 dl tej
4 db tojás (ha van maradék tojásfehérje, készítsük elő azt is)
25 dkg túró
15 dkg nádcukor
2 cs. vaníliás cukor
4-5 evőkanál őszibarack dzsem (ízlés szerinti lekvár)
diónyi vaj
teáskanál porcukor, csipet só

 

Elkészítés:

  1. A túrót kikeverjük 1 tojás sárgájával (a fehérjét keverő tálba tesszük), a cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral. (2. kép)
  2. A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a tejet elkeverjük 3 tojás sárgájával (a fehérje szintén megy a keverő tálba), és a másik csomag vaníliás cukorral. (3. kép)
  3. A kalács szeleteket alaposan megmártogatjuk a tejben (4. kép), majd egy vajjal kikent tepsibe rendezzük, lehetőleg úgy, hogy a tepsi alját mindenhol kalács borítsa. (5. kép).
  4. Ha maradt a tojásos tejből, nyugodtan ráönthetjük a kalácsra, ha viszont nem maradt, akkor ügyesen áztattunk, plusz tej hozzáadása nem szükséges!
  5. A lekvárt egy teáskanál segítségével, kis diónyi kupacokban elosztjuk a kalácson (6. kép)
  6. A kikevert túróval egyenletesen beborítjuk a kalácsokat (7. kép)
  7. A tojásfehérjét (felhasználhatjuk a hűtőben pihenő fehérjét is, minél magasabb a hab annál finomabb a desszertünk) egy csipet sóval és porcukorral kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a túrós kalácsra, és egy villa segítségével csíkokat húzunk rá, vagy kupacosra keverjük, a lényeg, hogy ne legyen sima, egyenletes a felülete, inkább kócos legyen a hab. (8. kép)
  8. Előmelegített 100 (!) fokos sütőben a hab pirulásáig sütjük (9. kép)

Habos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalácsHabos-túrós kalács

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...