Hagymás-rozsos zsemlepuding


Posted on December 16th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A hagymás-rozsos variációt valójában a kenyérpuding mintájára készítettük, a recepttel kapcsolatban azonban tartozunk egy vallomással édesszájú olvasóink számára: reméljük, nem haragítottunk magukra bennetek azon döntésünkkel, miszerint sós változatát prezentáljuk az elkövetkező sorokban.

A zsemlepuding nagyszerű lehetőséget biztosít az elanyátlanodott és kissé már megszikkadt zsemlék felhasználására. Frissen elkészítve, vagy tálalás előtt felmelegítve tökéletes vacsora, most következő receptünk nem tartalmaz húsféleségeket, azonban sonkával vagy baconnel is finom.

Hagymás-rozsos zsemlepuding

Hozzávalók
(2 személyre):

3 db Imrei rozsos zsemle
2 db lilahagyma
3 dl tej
3 tojás
15 dkg reszelt sajt
zsiradék a sütőtál kikenéséhez
1 ek cukor
1 mk só, pici bors, oregánó

Elkészítés:

  1. A hagymákat karikára vágjuk, és elrendezzük a kizsírozott (olajozott) tűzálló tál alján, megszórjuk 1 csapott evőkanálnyi cukorral (2. kép).
  2. A zsemléket felkarikázzuk és az első sort elrendezzük a tálban (3. kép) majd meglocsoljuk a tojásokkal elkevert, fűszerezett tejjel, ezt a reszelt sajt felével beborítjuk (4. kép).
  3. A következő réteg megint a karikára vágott zsemle, tojásos tej, sajt, végül mindezt a zsemleszeletekkel beborítjuk és a maradék tejjel meglocsoljuk.
  4. 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (5. kép)
  5. Amikor kivettük picit hagyjuk hűlni, majd késsel a széleit elválasztjuk az oldalától és tálra borítva tálaljuk (6. kép).

Hagymás-rozsos zsemlepudingHagymás-rozsos zsemlepudingHagymás-rozsos zsemlepudingHagymás-rozsos zsemlepudingHagymás-rozsos zsemlepuding

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...