Halburger


Posted on October 9th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Vajon mihez kezdene az emberiség hamburger nélkül? A kérdés megválaszolásával abszolúte felesleges foglalkozunk, ugyanis biztosak vagyunk benne, hogy akárhányszor is modelleznénk az evolúció történeti fejlődését, minden esetben felbukkanna a tonnaszámra gyártott és fogyasztott, egészséges és egészségtelen hamburger. A képzeletbeli Nagy Hamburgeres Kódex lapjaira most az Imrei Pékség is feliratkozik a következő halburger recepttel! Mindenképpen fontos megjegyezni, hogy a recept alapján elkészült hamburgerek mérete nagyjából egy fél marháéval vetekszik, szóval csak óvatosan.

 

HalburgerHozzávalók:

Hamburger zsömle az Imrei Pékségtől
hekkfilé (személyenként 10 dkg halat számoljunk)
1 db saláta hagyma
1-2 db paradicsom
5 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
salátalevél
pici só
(ha sajtos változatot szeretnénk, akkor személyenként 1 szelet cheddar sajt)

 

Elkészítés:

  1. A hamburgert házi majonézzel készítettük, melyet a halak megsózása után készítettünk el. Amennyiben friss, otthoni majonézzel szeretnétek készíteni, akkor 1 tojás sárgáját egy 1 késhegynyi sóval alaposan keverjetek el (kézi habverő ajánlott a művelethez). Ezután adjatok hozzá olívaolajat, először cseppenként adagoljátok, majd vékonyan folyassátok. A tojások méretétől függően szükséges kimérni a megfelelő mennyiségű olivaolajat, egy tojáshoz körülbelül 1,5-2 dl olívaolaj szükséges. Az egyveleget lassan, alaposan elkeverjük és kész is a friss majonéz. A végén egy csipet fehérborssal és néhány csepp citromlével beízesítjük, felhasználásig a hűtőben pihentettük.
  2. A hekkfilét helyes kis kockákra vágjuk, bepaníroztuk (2. kép), majd forró olajban kisütjük.
  3. Amíg a hal sül egészen apró kockákra felaprítjuk a saláta hagymát és majonéz valamint tejföl hozzáadásával összekeverve elkészítjük a szószt.
  4. A hamburgerzsemlét félbevágjuk, az alsó felére saláta levelet helyezünk, (3. kép) erre ráhelyezünk néhány karika paradicsomot, következő lépésben jöhetnek a halfilék, végül a halszeletek tetejére ízlés szerint rákenjük a szószt.  (4. kép)

HalburgerHalburgerHalburger

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...