A rászoruló családoknak húsvétkor is segítenek az Imrei Pékség “kifli-gyárosai”


Posted on April 8th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

Az ünnepek forgatagában akaratlanul is szembesülünk azzal, hogy mindenkinek mást jelent a húsvét, valamint az ünnephez szorosan hozzátartozó hagyományok, népszokások értelmezése, ápolása. A húsvétra vonatkozó eltérő szemléletmódok számos vallási és társadalmi meggyőződésre visszavezethetők. Azonban hatalmas különbséget jelent, hogy a családok külső, befolyásoló tényezőktől mentesen, saját szabad akaratuk, avagy nehéz társadalmi helyzetük miatt, kényszer szülte döntések alapján ünneplik a húsvétot.

Egy dolog azonban minden esetben közös, sőt, közösnek kell lennie: az örömteli, mosolygós ünneplés, együtt.

Meggyőződésünk szerint minden nap lehet ünnep, még azokban az esetekben is, mikor a hétköznapok lépcsőfokain lépdelünk a színpompás örömnapok felé. Ha esetleg nekünk nem is sikerül napról-napra ünnepi hangulatot teremteni a karitatív tevékenységet folytató, Nagycsaládosok Országos Egyesületéhez forduló családok számára, a mindennapokhoz elengedhetetlen apró örömökhöz, elmondhatjuk, büszkén hozzájárulunk.

Az elsősorban családi vállalkozásban üzemeltetett Imrei Pékségnél egyaránt figyelmet fordítunk az élelmiszer-pazarlásra, valamint a jótékony felajánlásokra. Mindennek fényében a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (korábban a Vöröskeresztnek) naponta átadásra kerül az üzletekből visszaérkező, fogyasztásra alkalmas pékáru. A hagyományőrző eljárásmódnak is köszönhetően a felajánlott termékek megtartják állagukat és ízüket, így azok a morzsológépek vasfogai helyett csakugyan megfelelő helyre kerülnek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének adományozott pékáruk minősége tényleg kifogástalan, legalábbis azon családok véleménye szerint, akikhez naponta eljutnak termékeinek. Minderről a most következő húsvéti köszön(t)ő- és üdvözlőlapok tanúskodnak, melyek megható ereje – bevalljuk őszintén – meglepte pékségünket.

Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek a kedves, bíztató, szívhez szóló üzeneteket és jókívánságokat valamint kellemes húsvéti ünnepeket kívánni a Nagycsaládosok Országos Egyesületének, a közbenjárásukkal támogatott családoknak, továbbá mindazon munkatársuknak, akikkel pékségünk folyamatos kapcsolatban áll.

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...