Juhtúrós vajaskifli


Posted on November 20th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A vízbe szaggatott kifőzött galuskát olykor tréfásan nyögőnek vagy nyögvenyelőnek is nevezik, sőt, források szerint amennyiben egy nyírségi étterembe betérve sztrapacskát szeretnénk fogyasztani, akkor bizony csírásgaluska néven kell keresni az étlapon. Receptsorozatunk legújabb darabja leginkább a sztrapacskára hasonlít, azonban mégsem használhatjuk közönségcsalogatóként. Mint mondtuk, csak nagyon hasonlít rá, de mégsem ugyanaz, és még véletlenül sem szeretnénk magunkra haragítani a fanatikus sztrapacskarajongókat. A juhtúrós vajaskifli elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény pedig nagyon finom.

 

Hozzávalók (2 személyre):

Imrei Pékmester Morzsája
1 orange sütőtök
1-2 alma
liszt, tojás, a panírozáshoz
kókuszreszelék
salátakeverék

 

Elkészítés:

  1. A kifliket hosszában félbevágjuk és mindkét felét megvajazzuk (2. kép), majd összeborítjuk és felkarikázzuk.
  2. Egy tálban elkeverjük a juhtúrót a tejföllel, a medvehagymával és a fűszerekkel, majd beleforgatjuk a kifliket majd egy kivajazott tűzálló tálba beleöntjük. (3. kép)
  3. Húsimádók kedvéért, ekkor az 5 dkg apróra kockázott szalonnával megszórjuk, de ez elhagyható, csak a só tartalomra figyeljünk a szalonnás változatnál!
  4. 160 fokos sütőben 20 perc alatt készre sül (4. kép)
  5. Szeletekben tálaljuk, az ínyencek kevés reszelt sajttal is meghinthetik. (5. kép)

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...