Kalácspuding


Posted on May 29th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Egy olyan klasszikus angol édesség mintájára készítettünk kalácspudingot, melyet eredetileg szikkadt kenyérből kreálnak a szigetországban. Kenyérből elkészítve is nagyon finom, azonban nem lehet kihagyni a kalácsból legyártott verziót. Mindenképpen ki kell próbálni! :)

 

KalácspudingHozzávalók:

50 dkg Imrei fonott kalács
3 dl tej
2 dl tejszín
3 db tojás
5 ek. nádcukor
5 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
6 ek. szeletelt mandula,
10 dkg aszalt vörös áfonya vagy mazsola

 

Elkészítés:

  1. A kalácsot ujjnyi vastagra szeleteljük, majd a szeletek mindkét felét megvajazzuk, ezt követően egy nagy jénai tálat kivajazunk (2. kép).
  2. Félbevágjuk és kirakjuk vele a tálat, közben minden sort megszórunk áfonyával, mandulával (3. kép), egészen addig pakolgatjuk a sorokat, amíg el nem fogynak kalácsszeleteink.
  3. A tojást jó habosra kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
  4. A kalácsot kicsit lenyomkodjuk a tálban, majd a tejes keveréket ráöntjük a rétegzett kalácsra, akkor dolgoztunk jól, ha teljesen ellepi (4. kép).
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük (5. kép).
  6. Langyosan kínáljuk (6. kép).

KalácspudingKalácspudingKalácspudingKalácspudingKalácspuding

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...