Kenyér és péksütemény galéria #1


Posted on May 7th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

Az internet kulináris, gasztronómiai értékeket rejtő zegzugaiban kutakodva számtalan nagyszerű és különleges recepttel találkozunk. Ezerszámra válogathatunk a nagyvilág különböző szegleteiből származó süteményekből, desszertekből, levesekből és egyéb ínycsiklandozó finomságokból, vagy merőkanállal ötleteket meríthetünk a különböző közösségi oldalakra, blogokra feltöltött, elkészült ételeket bemutató fotókból. Már amennyiben fél óránál tovább bírjuk anélkül, hogy valamelyik recept elkészítésének azonnal nekilássunk otthoni sütő- vagy főzőszentélyünkben.

Természetesen a házilag könnyedén elkészíthető recepteken van a hangsúly, ugyanis a Portugáliából származó áfonyás töltelékkel és citromsziruppal kisütött kenyér (maradjunk inkább a desszertnél, szerintünk) nemcsak konyhai megmérettetést, üdítő újdonságot jelent, hanem két eltérő ország közötti kulturális kapcsot is.

A világháló kiváló lehetőséget biztosít, hogy bemutathassuk, megoszthassuk az általunk otthon elkészített ragyogó harapnivalókat, legyen szó Michelin-csillagos menüsorokról, modern minimalista építészeti stílusban „felépített” emeletes tortákról vagy éppen a legegyszerűbb fehérkenyérről. Nem a recept bonyolultsága, nehézsége a lényeges, hanem az megvalósítás öröme. Mikor végre elkészültünk a kiválasztott étekkel és már a kezünkben tartjuk (kizárólag sütőkesztyűben!) a gőzölögő csemegét, nos, ebben az esetben két dolgot fogunk érezni: finom illatokat és büszkeséget.

Büszkeségeinket később fényképekkel és elkészítési útmutatókkal gazdagon ellátva megoszthatjuk az interneten, hogy több milliónyi, háztartásban edződött sztárszakács, sztárcukrász és sztárpék is részesedhessen a büszkeségünkből, és meglelje sajátját.

Miután vérbeli pékek vagyunk, úgy döntöttünk, hogy hétről-hétre összegyűjtjük az Imrei Pékség termékkínálatához kapcsolódó kenyereket és péksüteményeket megörökítő fotókat Pinterest oldalunkon. A közösségi fotómegosztó oldalon különböző kategóriákban gyűjtjük azokat a péktermékeket, melyeket mi is szívesen kipróbálnánk. Az összegereblyézett képeket pedig minden héten egy csokorba összegyűjtve megosztjuk veletek honlapunkon valamint Facebook oldalunkon.

Mivel kizárólag az elkészült termékek fényképeit gyűjtögetjük, sajnos nem minden esetben tudunk (magyar nyelvű) receptekkel szolgálni, de amennyiben az adott kenyérhez elkészítési útmutatót is mellékeltek, természetesen azt külön megemlítjük.

Lássuk az első heti adagot!

Áfonyával töltött, citromsziruppal leöntött kenyér [RECEPT]

Áfonyával töltött, citromsziruppal leöntött kenyér

Anya kenyere [RECEPT]

Anya kenyere

Citromos-áfonyás kenyér

Citromos-áfonyás kenyér

Cukkinis kenyér [RECEPT]

Cukkinis kenyér

Cukrozott fahéjas majomkenyér [RECEPT]

Cukrozott fahéjas majomkenyér

Mandulalisztes cukkinis kenyér [RECEPT]

Mandulalisztes cukkinis kenyér

Normandiai almás kenyér

Normandiai almás kenyér

Nyúlkenyér

Nyúlkenyér

Panda kenyér

Panda kenyér

Perec tekercsek [RECEPT]

Perec tekercsek

Rákos pistolette [RECEPT]

Rákos pistolette

Vegetáriánus banános kenyér [RECEPT]

Vegetáriánus banános kenyér

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...