Kenyér mítosz #1 – Korlátozott kenyérfogyasztás


Posted on May 30th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

A mítosz: Puffasztó hatása miatt, illetve annak kellemetlen tünetei miatt a kenyérbevitel mennyiségét korlátozni kell napi egyetlen adagra.

A legtöbb egészséges ember esetében nincs semmilyen bizonyítéka annak, hogy a rendszeres kenyérfogyasztás puffadást, gyomor- vagy bélrendszeri diszkomfort érzést okozna. Továbbá nincsenek olyan hivatalosan elfogadott és pontosan meghatározott ajánlások, melyek a kenyérfogyasztást, különösen a naponta magukhoz vehető kenyérmennyiséget, határértékek közé szorítanák. Érdemes megemlíteni, hogy a hagyományos Eatwell Plate modell is azt szemlélteti, hogy étrendünk körülbelül egyharmadának keményítőtartalmú ételeket szükséges tartalmaznia. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy minden étkezés alkalmával keményítőtartalmú szénhidrátot magában foglaló táplálékot fogyasztunk. A keményítőtartalmú ételek csoportjába tartozik például a kenyér, burgonya, gabonafélék, tészta, rizs és reggeli gabonapelyhek.

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...