Kenyér Világnap 2013 – Imrei kocsmakenyér


Posted on October 16th, by Imrei Pékség in Blog. 1 Comment

World Bread Day 2013 - 8th edition! Bake loaf of bread on October 16 and blog about it!Ismét elérkezett október tizenhatodik napja, melyet 2001 óta hivatalosan a Kenyér Világnapjának nevezünk. A kezdeményezés hátterében egy 1979-ben elfogadott határozat áll, mely kimondja, hogy minden esztendőben október 16. a földkerekség Élelmezési Világnapja. Ennek fényében teljes mértékben érthető miért tisztelgünk mindennapi kenyerünk előtt éppen a mai napon.

Pékségünk második alkalommal csatlakozott a World Bread Day felhívásához, melynek keretében a világ különböző országaiban élő önjelölt pékek és kenyérimádó- valamint tisztelő emberek kenyeret sütnek, majd az elkészült finomságot egy blogbejegyzés formájában megosztják egymással, illetve a világon mindenkivel.

Az elkészített kenyerek többségét pedig nem fogyasztják el otthon, hanem adományként a rászorulóknak adományozzák.

Tavaly egy gyönyörűséges szívkalácsot készítettünk a Kenyér Világnapja alkalmából és osztottuk meg a World Bread Day többi résztvevőjével.  Idén – ha fogalmazhatunk így egyáltalán – egy kevésbé látványos „alkotással” készültünk, ugyanis a termékpalettánkon is megtalálható kocsmakenyerünkkel csatlakoztunk a közösségi kenyérsütő-programhoz.

Természetesen most is gondoltunk azokra a nehéz sorsú embertársainkra, akik számára a kenyér sajnos nem nevezhető mindennapi betevőnek. A Kenyér Világnapján felkerekedünk és frissen sütött Imrei kovászolt kenyereket adományozunk a rászorulóknak.

Pékségünk nem csak a mai napon segít, hanem az év maradék 364 napján is, ugyanis, immáron évek óta támogatjuk a rászoruló családokat (Nagycsaládosok Országos Egyesülete) péktermékeinkkel, illetve a Menhely Alapítvány áldozatos munkájához is rendszeresen hozzájárulunk finom és egészséges adományokkal.

Imrei kocsmakenyér | Imrei Bakery’s Tavern Bread

Imrei Pékség kocsmakenyér

World Bread Day 2013

Kenyér Világnap 2013

Facebook Twitter Email
One response to “Kenyér Világnap 2013 – Imrei kocsmakenyér”

  1. zorra says:

    Unfortunately Google can’t translate all of your text. But I can understand half of it and the bread looks stunning. :-)

    Thanks again for your help with the translation and of course for participating in World Bread Day 2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...