Kiflikoch, ahogy a mamánk csinálta – avagy az a finom kiflis izé


Posted on August 5th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Feltételezzük, hogy a következő színekre és formákra nem csak mi gondolunk vissza hatalmas szeretettel: piros, néhol megkopott piros vaslábos, félholdat mintázó kiflik, melyekből később tökéletes kis karikák születnek valamint kedves mosolygó sült mazsolák. Természetesen arról a finomságról beszélünk, melyet az ismerőseink gyakran csak a „kiflis izének” neveznek. Pedig van neve is, méghozzá kiflikoch.

 

Kiflikoch receptHozzávalók:

8 db kifli az Imrei Pékségtől
8 tojás
20 dkg dió
20 dkg cukor (itt nád cukrot használtunk, még ízletesebb)
½ liter tej
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg mazsola
vaj vagy zsír és Imrei Pékmester Morzsája a tepsi kikenéséhez

 

Elkészítés:

  1. A kiflit felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük, a tepsit kikenjük, morzsával kiszórjuk (2. kép)
  2. A felkarikázott kiflire rászórjuk a diót, mazsolát (3. kép) összekeverjük, közben megmelegítjük a tejet.
  3. A tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgájában elkeverjük a cukrot, vaníliás cukrot. A meleg tejjel leöntjük a kifliket és jól összekeverjük, majd ráöntjük a tojások sárgáját (4. kép) ezzel is elkeverjük, majd belekeverjük a habot (5. kép)
  4. Lehetne a süti neve keverem-kavarom is, annyit kevergetjük, de azért érdemes vigyázni, ne törjünk minden kifli karikát rommá benne, mert nem lesz mutatós.
  5. Amikor minden benne van, beleöntjük a tepsibe, elrendezgetjük kicsit, de nem simítjuk bele, itt-ott hadd álljon ki egy-egy mazsola vagy kifli karika (6.kép), hogy a végeredmény szép rusztikus legyen (7. kép)
  6. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 35 percig sütjük.
  7. Amikor meghűlt tálcára borítjuk.
  8. Langyosan és hidegen is nagyon finom, mi most a szezonnak megfelelően, szeder öntettel kínáltuk, a szalvétán a maci is vágyakozva nézi ;]

Kiflikoch receptKiflikoch receptKiflikoch receptKiflikoch receptKiflikoch receptKiflikoch receptKiflikoch recept

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...