Mákvirág


Posted on September 18th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A mákos gubát kezdetben ünnepi desszertnek készítették karácsony alkalmával, ugyanis a mára megkopott hiedelmek szerint a milliónyi kis mákszemcse hatalmas szerencsét valamint az elkövetkezendő évszázadok karácsonyi költségvetésének finanszírozására elegendő pénzt hoz a konyhára az új esztendő beköszöntével. Manapság az év mindegyik napján fogyasztjuk ezt a jellegzetes magyar édességet, melyek olykor bobajkának is szoktak hívni. A most következő receptünkben minimálisan, de átértelmeztük a megszokott mákos gubát, legalábbis ami a tálalását illeti. Habár az ősz már félig bekúszott a küszöbön, nálunk most nyílnak a legszebb mákvirágok!

Mákvirág receptHozzávalók (6 virághoz):

3 Imrei kifli
1 db tojás (csak a fehérje! – tehát ez megint egy remek alkalom a hűtőben lapuló tojásfehérjék felhasználására)
3 evőkanál darált mák
3 evőkanál porcukor
2,5 dl forró tej
1 evőkanál kandírozott narancshéj
a díszítéshez egy adag hidegen kikeverhető vanília puding és menta ágacska

 

Elkészítés:

  1. A kiflit felkarikázzuk, megszórjuk a porcukorral (2. kép), majd ráöntjük a forró tejet, belekeverjük a mákot és a narancshéjat.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan belefogatjuk a kiflikbe. (3. kép)
  3. A sütőformát megkenjük egy kevés olajjal és jól megnyomkodva beletöltjük a kiflit (4. kép) majd 160 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  4. Muffin formában is süthető, úgyis nagyon finom lesz!
  5. Közepén a vaníliakrémmel tálaljuk (5. kép)

Mákvirág receptMákvirág receptMákvirág receptMákvirág recept

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...