Morzsás karfiol, avagy Lengyeles karfiol


Posted on July 15th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A morzsás karfiol, illetve közismert nevén a lengyeles karfiol, alacsony energiatartalma mellett rostokban gazdag, igazán könnyen és gyorsan elkészíthető. A hozzávalókat is könnyedén beszerezhetjük, hiszen olyan alapanyagokról beszélünk, melyeket a háztartások alapfelszereltségei közé sorolhatunk Természetesen fontos odafigyelni az egyes összetevők minőségére, például a megfelelő zsemlemorzsa kiválasztására. A most bemutatott receptben az Imrei Pékmester Morzsájával dolgoztunk, mely korábban már többször is bebizonyította, hogy összetételének köszönhetően észrevehető különbségeket tapasztalhatunk használata során.

Hozzávalók:

1 közepes Karfiol
15 dkg Imrei Pékmester Morzsája
1 nagy doboz tejföl
csipet só
2 evőkanál olaj

 

Elkészítés:

  1. A karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, ne essen szét, a rózsák
    maradjanak egyben, hogy szép legyen a végeredmény! (2. kép)
  2. Amíg a karfiol fő kevéske (kb. 2 evőkanálnyi) olajon lassú tűzön a morzsát megpirítjuk szép arany barnára. Aki teflon serpenyőt használ, annak olajat sem kell alá tenni, a jó minőségű morzsa szárazon is szépen megpirul.
  3. A megfőtt karfiol rózsákat beleforgatjuk a morzsába és bőségesen tejföllel meglocsolva tálaljuk (3. kép)


Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...