Padlizsánnal töltött rozsos zsemle


Posted on October 28th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A padlizsánról már írtunk, szeretjük jellegzetes ízvilágát, szépséges színét, duci terméseit. Különböző krémeknek, töltelékeknek is lehet használni, ezekhez most a legfinomabbak az érett kerekded lila csodák. Sőt elárulunk egy titkot, ha most süttök belőle egy nagyobb mennyiséget, a sült padlizsánt lefagyasztva bármikor a tél folyamán elkészíthetők ezek a finomságok.

 

Padlizsánnal töltött rozsos zsemleHozzávalók 2 személyre:

2-3 db Imrei rozsos zsemle
1 kb 40 dkg-os padlizsán
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tubus krémsajt
1 dl tejföl
fél szelet bacon zsemlénként (opcionális)
só, bors

 

Elkészítés:

  1. A zsemlét nem félbe, hanem kétharmadba vágjuk, hogy kalapja legyen, nem kell kivenni a belsejét, elég határozott mozdulatokkal „tömöríteni” (2. kép)
  2. A padlizsánokat félbevágjuk, tetejét citrommal megkenjük (3. kép) és sütőlemezre helyezve 160 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük (4. kép).
  3. Akkor az igazi, amikor már érezzük a padlizsán semmihez sem fogható finom illatát.
  4. Ha megsült lecsepegtetjük, majd eltávolítjuk a héjat róla, és aprítjuk.
  5. Hozzáaprítjuk a lilahagymát, fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és belekeverjük a krémsajtot.
  6. Az előkészített zsemléket púposra töltjük a krémmel, tetejére egy kanál tejfölt teszünk (5. kép), majd 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
  7. A zsemlék kalapját az utolsó 5 percre a zsemlék mellé tesszük, ezeket csak tálaláskor tesszük a tetejére.
  8. Akinek nem vacsora a vacsora hús nélkül, azok számára süssünk egy-egy szelet bacont a tetejére és azzal kínáljuk (6. kép)

Padlizsánnal töltött rozsos zsemlePadlizsánnal töltött rozsos zsemlePadlizsánnal töltött rozsos zsemlePadlizsánnal töltött rozsos zsemlePadlizsánnal töltött rozsos zsemle

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...