Pudingos kalács


Posted on March 29th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A kráter süti névre hallgató pudingos finomság volt az ihletadója ennek az édességnek. Gyorsan elkészül és különlegesen finom csemege.

Pudingos kalácsHozzávalók:

1 db nagy Imrei kalács
1 l tej
2 tojás sárgája
1 csokoládés pudingpor
1 vaníliás cukor
1 kis doboz tejföl
kb. 5 evőkanál cukor

 

Elkészítés:

  1. A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, fél liter tejben elkeverjük a vaníliás cukrot és a két tojás sárgáját (2. kép), majd egyesével megáztatjuk benne a kalács szeleteket és sütőpapírral bélelt tepsin elrendezzük a szeleteket, hogy teljesen befedje.
  2. Minden kalács közepébe egy merőkanál segítségével kis mélyedést nyomunk (3. kép).
  3. A pudingot a leírásnak megfelelően megfőzzük, mi 3 evőkanál cukrot adtunk hozzá, fél liter tejjel. Amikor a puding megfőtt, alaposan átkeverjük, nem kell hűteni, és a kalács szeletek közepére, a mélyedésbe halmozzuk (4. kép).
  4. A tejfölt elkeverjük 2 evőkanál cukorral és bevonjuk vele a süteményt, úgy hogy a pudingos részre vékonyan, a kalácsos részekre vastagabban kerüljön (5. kép).
  5. 180 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük, de legalább annyi ideig, hogy a tejföl egy kis színt kapjon (6. kép).
  6. Tálaláskor a kalácsszeleteket vágjuk fel, majd egy-egy szelet kalácsot átlósan félbevágunk (7. kép).
  7. Langyosan és hidegen is nagyon finom.

Pudingos kalácsPudingos kalácsPudingos kalácsPudingos kalácsPudingos kalácsPudingos kalácsPudingos kalács

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...