Sütőtökös kekszgolyók plusz cukor nélkül


Posted on October 31st, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A Sütök – Főzök gasztroblog szerkesztőjével már túljutottunk az “I think this is the beginning of a beautiful friendship” szakaszon, ellenkező esetben, hogyan is prezentálhatnánk minden héten változatos Imrei recepteket? Egyelőre még nincsen meg? Hamarosan kiderül a turpisság, addig is harapjunk rá a halloween-re!

Ha szeretnénk gyorsan halloweeni tökhadsereget készíteni – méghozzá plusz cukor hozzáadása nélkül! – akkor  elevenítsük fel, amit eddig a kekszgolyók készítéséről tanultunk és bolondítsuk meg az ismert receptet. Például sütőtökkel és sárgarépa lekvárral. Az elkészítési útmutatót megtaláljátok a Sütök – Főzök oldalán!

Sütőtökös kekszgolyókHozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
40 dkg megsütött orange tök
10 dkg vaj, 20 dkg darált dió
2 evőkanál sárgarépa lekvár (barackkal vagy naranccsal is passzol szerintem)

 

 

Sütőtökös kekszgolyók

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...