Szurkolói svédasztal


Posted on August 1st, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Számtalan izgalmas összecsapásra, hősies csatározásra és reményeink szerint további hazai érmekre számíthatunk a 2012-es Londoni Olimpiai játékokon. Megkockáztatjuk a kijelentést, miszerint legalább annyira kimerülhetünk a szurkolásban, mint a versenyeken teljes erőbedobással küzdő olimpikonjaink. A mérkőzések, párbajok között fellélegezhetünk és elkészíthetjük a magyar lobogó színvilágát ötvöző svédasztalt, mely igazán gyorsan elkészíthető. így nem maradhatunk le a legfontosabb pillanatokról.

Jó szurkolást és jó étvágyat!

 

Szurkolói svédasztalHozzávalók (1 személyre):

1 db Imrei paprikás köményes kifli
10 dkg apróra vágott csirkemell filé
1-2 szem paradicsom
1 csomag mini mozzarella
1 db zöld kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint majonéz, vaj, só és bors

 

Elkészítés:

  1. A csirkemell csíkokat vagy darabkákat kevés olajon összesütjük a vékonyra szeletelt fokhagymával, sóval és fehér borssal fűszerezzük. (2. kép)
  2. Ha van otthon egy kis darabka gyömbér, bátran vágjunk néhány vékony szeletkét hozzá, ugyanis kellemesen megbolondítja a hús ízét.
  3. Miközben sül a hús, vágjuk félbe a kiflit, a felét karikázzuk fel, míg a másik felét keresztbe, a kifli vastagságától függően 3-4 szeletre vágjuk fel (3. kép). Az Imrei paprikás köményes kifli azért is szerencsés választás, mert jó duci kiflik, nagyon jól szeletelhetők bármilyen formában.
  4. A kifli szeletekből kettőt-hármat tegyünk félre, a többit a karikákkal együtt ízlés szerint vajjal vagy majonézzel kenjük meg. A zöldpaprikát vágjuk félbe, az egyik felét hagyjuk egyben. A paradicsomot karikázzuk fel.
  5. A megkent kiflikre a magyar zászló színeinek megfelelően helyezzük rá a feltéteket: egy karika paradicsom, egy csík hús, rá egy félbevágott mozzarella, majd egy csík zöldpaprika.
  6. A karikáknál alulra kerül egy kocka zöldpaprika, rá a husi, mozzarella, a tetejére a paradicsomok vége, majd az egészet egy fogpiszkálóval rögzítjük.
  7. A megmaradt csirkemell darabkákat egy evőkanálnyi majonézzel elkeverjük, ügyeljünk, hogy a serpenyőből a fokhagyma szeletkék is belekerüljenek! (4. kép)
  8. A félbevágott paprikába halmozzuk bele a majonézes húst, fedjük be mozzarella szeletekkel, majd paradicsom szeletekkel borítsuk be és a félre tett kifli szeletekkel tálaljuk. (5. kép)

Szurkolói svédasztalSzurkolói svédasztalSzurkolói svédasztalSzurkolói svédasztal

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...