Tojásvirágok rozskenyéren


Posted on September 12th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Meglepnéd szeretteidet vagy szerelmedet egy vasárnapi reggelivel? Itt a remek alkalom, ezekkel a tojásvirágokkal biztos a siker és igazán nincsen hozzá szükség semmi különleges vagy nehezen beszerezhető alapanyagra.

Tojásvirágok rozskenyéren receptHozzávalók személyenként:

1 – 1 szelet Imrei Rozskenyér
1 tojás
1 szelet (karika) pritamin paprika
2 dkg vaj-fűszervaj ízlés szerint
5 cm-nyi a póréhagyma zöld szárából
egy kis csokor metélő hagyma

 

Elkészítés:

  1. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, az apróra vágott hagymaféléket ezen megfuttatjuk, nem kell hogy megsüljön, épp csak picit fonnyadjon meg, ne legyen nagyon roppanós. (2. kép)
  2. Vigyázunk, hogy a vaj ne égjen meg, ezért alacsony hőmérsékleten dolgozzunk.
  3. Egy másik serpenyőben a paprikakarikák egyik felét picit megsütjük, majd 3-4 perc után megfordítjuk (hogy ne legyen túl sok a zsiradék, teflon serpenyőt használtunk, így nem viszünk bele plusz zsiradékot a reggelibe).
  4. Amikor megfordítottuk a karikákat, egyenként a közepükbe ütjük a tojásokat. (3. kép)
  5. Érdemes kisméretű, úgynevezett jérce tojásokból (s méret) készíteni, ha ez nincs otthon, akkor egy bögrébe a fehérje felét kicsurgatjuk, a maradék részét pedig a paprikába tesszük, így nem folyik szét a serpenyőben. (A megmaradt fehérje a hűtőben 1-2 napig eláll, és remekül felhasználható például a morzsás cukkini süteményhez.)
  6. Amikor megsült, egy-egy szelet rozskenyérre helyezzük óvatosan a virágokat, az esetlegesen kikandikáló fehérje darabkákat még a serpenyőben egy fakanál segítségével távolítsuk el.
  7. A virág egyik szirmához kanalazzuk a vajas hagymás szószt. (4. kép)
  8. Melegen tálaljuk.

Tojásvirágok rozskenyéren receptTojásvirágok rozskenyéren receptTojásvirágok rozskenyéren recept

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...