Tükörtojásos zsemle


Posted on March 6th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A főzelékek feltéteként is elkészíthető tükörtojás különböző változatai mindmáig visszaköszönnek a tradicionális és modern gasztronómia világában ilyen vagy olyan formában. Miután évekkel ezelőtt egy tudományos bizonyítás keretében megoldották az emberiséget évezredek óta foglalkoztató kérdést, miszerint a tyúk vagy a tojás volt előbb, sajnos már nincsen lehetőségünk a serpenyőben rotyogó tojások dédelgetése közben eltöprengenünk a nagy kérdésen.

Persze a tyúk és tojás problematikájának tisztázását megelőzően is csak saját kreativitásunk szabott határt, hogy milyen módon készítettünk reggelire, ebédre vagy éppen vacsorára tükörtojást. Most következő receptünkben a vajas tésztakosárkában sült tükörtojásnak egy másfajta változatát fogjuk elkészíteni, hiszen a tojásokat Imrei hagymás zsemlék gyengéd ölelésében fogjuk feltálalni. Ez egy laktatóbb változat, mert mint tudjuk. a péklegények kemény munkát végeznek, és nem érik be holmi egyszerű vajas tésztával.

 

Tükörtojásos zsemle recept

Hozzávalók:

 • Imrei hagymás zsemle
 • 1 tejszínes krémsajt
 • 1 nagyobb szelet füstölt sonka
 • Tojás – zsemlénként 1 db
 • Tálaláshoz saláta

 

Elkészítés:

 1. A zsemlék tetejét körülbelül a zsemle feléig keresztbe bevágjuk, a bevágásnál benyúlunk és lenyomkodjuk a zsemle belsejét, kiszedni nem szükséges.
 2. A mélyedésbe egy kevés krémsajtot teszünk, a krémsajtos alapra pedig apróra vágott sonkát szórunk.
 3. Alufóliából hajtsunk fészket, majd helyezzük rá a zsemléket és így tegyük be őket a tepsibe (2. kép)
 4. Ezután óvatosan ráütünk egy kisméretű tojást. Ha túl nagynak ítéljük meg a tojást, a fehérjéből egy keveset öntsünk ki pohárba és a többit tegyük a zsemlébe. (3. kép)
 5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 15-20 perc alatt megsütjük, addig kell sütni, amíg a fehérje teljesen megdermed, ha szükséges egy sütőpapírral le lehet takarni, hogy a zsemle teteje ne égjen meg.
 6. Salátaágyon tálaljuk (4. kép)

Tükörtojásos zsemle receptTükörtojásos zsemle receptTükörtojásos zsemle recept

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...