Túrós kiflik reggelire


Posted on November 6th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

A reggelik alkalmával, kifejezetten a hétköznapok rohanásában elfogyasztott első étkezések esetében, általános igazságként leszögezhetjük, hogy nem szeretünk hosszú perceken keresztül az ennivalók legyártásával foglalatoskodni. Legyünk készen minél gyorsabban – hangzik a konyhai jelszó, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy az elfogyasztott reggelinek sok esetben ebédig is kell tartania.

Ennek fényében a jelszavunk a következőképpen módosul: legyünk készen minél gyorsabban a tartalmas, laktató reggelivel! Egy tartalmas, hosszan tartó reggelihez pedig megéri egy kicsivel több időt feláldozni, igen, még reggel is.  Miután az Imrei Pékség kiflijei eleget tesznek az utóbbi két kitételnek – tehát nem gondoljuk azt, hogy a gyártási folyamat során biciklipumpát kellene használunk – bátran ajánljuk reggelire mindenkinek. Soron következő receptünkben a család igénye szerint válogathat az édes és a sós változat között, csak ne feledkezettek meg a “sima” kiflik mellé Imrei sósat is beszerezni.

 

Túrós kiflik receptHozzávalók:

1-2 Imrei vajas kifli (személyenként)
25 dkg túró (ez négy kiflire elegendő)
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál lekvár (mi házi szilvalekvárt használtunk)
1 csokor ízlés szerinti fűszernövény (mi kaprot, bazsalikomot és zsályalevelet használtunk)
1 csipet só

 

Elkészítés:

  1. A kifliket keresztben kettévágjuk és egy tűzálló tálra rendezzük egymás mellé. (2-3 napos kifli is remek hozzá, de ebben az esetben egy kis tejjel locsoljuk meg a kiflik tetejét, mondjuk egy evőkanál segítségével.)
  2. A túrót arányosan (attól függően, hogy mennyi sós mennyi édes kifli készül, mi elfeleztük) elosztjuk két kis tálba.
  3. A sós kiflikhez való túróba belekeverjük a tejfölt, a sót, az apróra vágott fűszereket, a túró másik felébe pedig a lekvárt.
  4. A túrómasszákat a kiflikre halmozzuk (2. kép), majd 160 fokos sütőben körülbelül. 15 percig sütjük, igazából csak alaposan átmelegítjük. (3.kép)
  5. A sós kifliket paradicsommal, esetleg csípős paprikával (4. kép), az édeseket kakaóval tálaljuk (5. kép).

Túrós kiflik receptTúrós kiflik receptTúrós kiflik receptTúrós kiflik receptTúrós kiflik recept

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...