Uborkás kenyér – sonka rózsákkal


Posted on September 28th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Magunk mögött hagytuk a nyarat és a már-már elviselhetetlenül forró napokat, heteket, azonban ősszel sem szabad megfeledkezni a szervezetünk számára létfontosságú vízbevitelről. A dinnyéhez hasonlóan az uborka is jelentős mennyiségű, a 95 százalékot is meghaladó víztartalommal büszkélkedhet. Amellett, hogy E-vitamint, A-vitamint és káliumot is tartalmaz (már amennyiben ép héjú terményről beszélünk) kiváló bőrápoló hatással rendelkezik, nem véletlenül használják kozmetikai cikkek előállítása során. És ez még nem minden! Méregtelenítő hatású és kedvezően hat a szemre is (bár ezzel a hölgyek pontosan tisztában vannak). A friss uborka nagyszerűen passzol számos ételhez – és ami esetünkben a legfontosabb – kenyérhez is!

 

Uborkás kenyérHozzávalók:

1 db Imrei Pékség uborkás kenyér (személyenként 2-3 szelet)
10 dkg natúr ömlesztett sajt
175 gr natúr joghurt
100 gr füstölt sonka, nagyon vékonyra szeletelve
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kapor (szárított vagy apróra vágott friss)
só, fehér bors ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A kenyeret kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk (2. kép), az esetlegesen vándorútra induló uborka darabkákat ellenállva a kísértésnek nem megesszük, hanem a helyükre igazgatjuk : )
  2. A joghurtot elkeverjük a sajttal, apróra zúzott fokhagymával, kaporral, sóval, borssal, majd vastagon megkenjük vele a kenyérszeleteket.
  3. A sonka szeleteket feltekerjük jó szorosan és pici (kb. 1 cm) darabkákra vágjuk, majd sűrűn a vastag krémbe ültetjük függőlegesen (3. kép) és egy picit megnyomkodjuk.
  4. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, majd amikor a tepsit behelyeztük 120 fokon, grill fokozaton megsütjük a kenyereket, kb. 15 perc, de a kenyér szélén a pirulás jelzi a készültségi fokot.
  5. A kész szendvicseket (4. kép) melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Uborkás kenyérUborkás kenyérUborkás kenyér

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...