Zöldburger


Posted on November 13th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Gasztro rovatunkban korábban már bemutattuk, hogy gigantikus méretű hamburger zsemlénkből, milyen kiadós ebédet vagy éppenséggel vacsorát lehet prezentálni. Akkor halburgert készítettünk ízletes házi majonézzel és friss zöldségekkel. Soron következő receptünkben ismételten az Imrei hamburger zsemlék jutottak a főszerephez, azonban most nagymértékben megnöveltük, pontosabban megtripláztuk az egy hamburgerre jutó zöldségek számát.

Nem véletlenül nevezzük zöldburgernek az alábbi recept alapján gyorsan és egyszerűen összedobható egészségbombát, ugyanis pakoltunk bele sárga- és fehérrépát, zellert fokhagymát és még birsalmát is. De ez még nem minden!

 

ZöldburgerHozzávalók (4 személyre):

1 – 1 db Imrei hamburger zsemle
1 db Imrei rozsos zsemle
1 db tojás
1 dl tej
20 dkg megsütött sütőtök
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
1 db birsalma (lehet bármilyen alma)
1 db lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek mustár, só, bors, 1 kk worchester szósz
Tálaláshoz: saláta levelek, csalamádé, majonéz, ketchup

 

Elkészítés:

  1. A rozsos zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodva egy tálba tesszük, ehhez adjuk a tojást, az apróra vágott hagymákat, az előzőleg megsütött és apróra vágott sütőtököt, majd a reszelt almát, répákat és zellert. (2. kép)
  2. Az egészet alaposan összegyúrjuk, ha túl lágy egy kevés Imrei Pékmester Morzsáját szórunk bele és azzal is összedolgozzuk.
  3. Vizes kézzel hamburger pogácsa formákat alkotunk belőle (3. kép) majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük (4. kép)
  4. A hamburger zsemlét elvágjuk, salátalevelet teszünk az aljára, nekünk három zöldburger ment egy zsemlébe, rá csalamádé, ízlés szerint ketchup és majonéz (5. kép)

ZöldburgerZöldburgerZöldburgerZöldburgerZöldburger

Facebook Twitter Email




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...