Zsemle-pizza


Posted on March 23rd, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Borzasztóan nehéz ellenállni a ropogós tésztának, kenyérnek valamint a nyúlékony, olykor folyékony sajtnak a pizzákon és melegszendvicseken. Az elmúlt napokban nem tudtunk eldönteni, hogy pizzát vagy inkább melegszendvicset készítsünk vacsorára, ezért inkább az arany középutat választottuk és kifejlesztettük a zsemle-pizzát :) Gyorsan elkészíthető, nem szükséges hozzá tésztát dagasztani és előre borítékolhatjuk, hogy mindenki nagyon elégedett lesz vele!

Hozzávalók:Zsemle-pizza

3 Imrei zsemle
1 kis doboz tejföl
2 tojás
tarja, kolbász, paprika (tetszőleges feltét)
sajt
1 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

  1. A zsemlét állítva felkarikázzuk ujjnyi szeletekre, a tejfölt elkeverjük a tojással, belereszeljük a fokhagymát, sózzuk.
  2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy fóliával és szorosan körberendezzük rajta a zsemleszeleteket.
  3. Vastagon rákenjük a tejfölt, majd mint egy pizzánál rétegezzük rajta a feltéteket (2. kép).
  4. A felrakott feltéteket sajttal zárjuk (3. kép) majd 200 fokos sütőben, nagyjából 15-20 perc alatt összesütjük az egészet. (4. kép)
  5. A gyors és mutatós vacsorát széles mosollyal tálaljuk.

Zsemle-pizzaZsemle-pizzaZsemle-pizza

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...