Chilis morzsába bugyolált sertéscsíkok, meleg sárgadinnyével


Posted on August 17th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Már nincs kánikula, de még tombol a nyár, érnek a csodálatos gyümölcsök, így egy különleges íz kombinációt készítettünk, amely remek kiegészítője lehet egy hangulatos nyár esti pikniknek.

 

Chilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelHozzávalók (2 személyre):

Imrei Pékmester morzsája
2 db szárított chili paprika
20 – 25 dkg sertéscomb vagy szűzpecsenye
liszt és tojás a panírhoz
1 kisebb sárgadinnye
5 dkg vaj
friss bazsalikom levelek (kb. 5-8 nagyobb levél)
1 evőkanál balzsamecet
só, bors a fűszerezéshez

 

Elkészítés:

 1. A szárított chilit apróra vágjuk, vigyázva, hogy ne kerüljön bele a magja (2. kép), majd a morzsához keverjük (3. kép). Amennyiben van chili őrleményünk, abból 2 kávékanálnyit tegyünk a morzsába.
  EGY FONTOS TANÁCS:
  A friss chili paprika nem jó, víztartalma miatt könnyen megég a forró olajban!
 2. A sózott, borsozott húst vékony csíkokra vágjuk, majd hagyományos módon panírozunk, az előkészített chilis morzsával (4. kép).
 3. A sárgadinnyét félbevágjuk, magját kikanalazzuk, majd a gyümölcs húsát óvatosan kivágjuk és vékony hasábokra vagy kisebb kockára vágjuk.
 4. Előkészítünk két serpenyőt, az egyikben forró olajban kisütjük a hús csíkokat és törlőpapírra vagy szalvétára szedjük (5. kép).
 5. A másik serpenyőben alacsony hőfokon felolvasztjuk a vajat, vigyázzunk arra, hogy ne égjen meg, csak olvadjon, beletesszük a gyümölcsöt, egy csipet sóval meghintjük (tényleg csak egy pici csipet!), majd a csíkokra vágott bazsalikom levéllel összeforgatjuk (6. kép) majd ráöntjük az evőkanálnyi balzsamecetet, megkeverjük és kész is a köret.
 6. Nem sütjük, nem főzzük, nem pároljuk, épp csak átmelegítjük a dinnyét!
 7. A félbevágott dinnyehéjak alját óvatosan – hogy ne lukasszuk ki – egyenesre vágjuk, majd belehalmozzuk a dinnyét, a tetejére pedig felfektetjük a chilis morzsában szunnyadó hús csíkokat (7. kép).

Chilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelChilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelChilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelChilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelChilis morzsás sertéscsíkok dinnyévelChilis morzsás sertéscsíkok dinnyével

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...