Imrei töltött csirke


Posted on September 8th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Nagy kedvenc a töltött csirke, nyáron köret sem kell hozzá, egy jó, tartalmas salátával kész is a komplett vasárnapi ebéd. Azon kívül, hogy egyszerű és nagyszerű étek, a töltelék elkészítésének csak a fantázia szab határt. Mi most Imrei módon kínáljuk, kedvencünkkel a cukkinivel.

Imrei töltött csirke receptHozzávalók:

1 db Imrei Pékség hagymás zsemle
1 db Imrei Pékség rozsos zsemle
1 db fiatal csirke
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db közepes cukkini
1 db lilahagyma
1 kis csokor bazsalikom (vagy petrezselyem, koriander)
só, bors, grill csirke fűszerkeverék
2-3 dl tej

 

Elkészítés:

  1. A megtisztított csirkét besózzuk, majd félretesszük, amíg elkészülünk a töltelékkel.
  2. A zsemléket érdemes előre beáztatni a tejbe. Miután jól kinyomkodtuk mindegyiket, keverő tálba helyezzük a zsemléket.
  3. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott lilahagymát, aztán beletesszük a szintén apróra kockára vágott cukkinit (2. kép).
  4. Ha zsenge a cukkini, ne pucoljuk le a szép zöld héját róla, színesebb lesz az étel. Sózzuk, borsozzuk.
  5. A párolódási idő alatt, a zsemlékbe belekeverjük a szintén apróra vágott fokhagymát, paradicsomkockákat és a felaprított bazsalikom leveleket. (3. kép)
  6. Amikor a cukkini már majdnem puha, hozzáadjuk a zsemlékhez. (4. kép)
  7. A csirke bőrét gyengéd, de határozott mozdulattal fellazítjuk a mell és comb részeknél, ide töltjük be a tölteléket, vigyázva, hogy a bőr ne szakadjon ki. Érdemes kiskanállal dolgozni, vagy egy zacskóba betenni a tölteléket, melynek egyik sarkát kivágva benyomni a tölteléket bőr alá.
  8. A csirke lábait hústűvel, vagy saslik pálcával rögzítjük, ezzel megakadályozzuk, hogy szétnyíljon sülés közben és kiengedje magából a tölteléket. (4. kép)
  9. A grill fűszerkeverékkel megszórt csirkét, lefedjük és 180 fokra állított sütőben 45 percig sütjük, majd a fedést levéve ropogósra sütjük a bőrét. (5. kép)
  10. Darabokra vágva tálaljuk (6. kép)

Imrei töltött csirke receptImrei töltött csirke receptImrei töltött csirke receptImrei töltött csirke receptImrei töltött csirke receptImrei töltött csirke recept

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...