Magvas rozskenyérben tálalt kukoricaleves


Posted on October 3rd, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Hallottunk már olyat, hogy a szegények eledele, halottunk már olyat, hogy kukoricát egyenek a malacok, sokan mondanak sok mindent, de higgyétek el, ezt a levest érdemes kipróbálni! Egyrészt színt csempésznek a mindennapokba, szó szerint, az aranylóan sárga kukoricaszemek, olyan vidámak, hogy öröm rájuk nézni, Másrészt nagyon finom, és valóban nem drága. A minap a piacon még találtunk csöves kukoricát, innen jött az ötlet, hogy ezt a finomságot megosszuk veletek, így most nem konzervből, nem mirelitből készítettük, hanem igazi kései kukoricából.

 

Kukoricaleves-roszkenyérbenHozzávalók
(2 személyre):

1 db Imrei magvas rozskenyér
3 cső kukorica vagy 0,5 kg mirelit vagy 2 doboz konzerv
1 fej hagyma
1 kis doboz főzőtejszín,
5 dkg vaj
személyenként egy vékony szelet bacon vagy egy-egy csipet reszelt füstölt sajt
só, bors, cukor ízlés szerint

 

Elkészítés:

  1. A kukoricát bő vízben megfőzzük (2. kép), a hagymát apró kockára vágjuk és a vajon megpároljuk.
  2. Amikor a hagyma puha, hozzáadjuk a megfőtt, csőről levágott kukoricaszemeket és együtt tovább pároljuk. (3. kép)
  3. Megsózzuk – figyelem, műhelytitok következik – egy pici (kb. egyetlen kávéskanálnyi) cukrot szórunk rá. Felengedjük kb. 2 liter vízzel és jól összeforraljuk.
  4. A forralás végén tejszínnel sűrítjük be.
  5. A „tálkát” Imrei magvas rozskenyérből készítettük, a belét finoman kitépkedtük, de odafigyelve arra, hogy ne lyukasszuk át (szeretnénk elmondani, hogy a rozskenyér bélése is nagyon ízletes, mind kenyér kockának, mind pedig magában kiszárítva, később töltelékként történő felhasználásra!), majd megnyomkodva, sütőben átpirítottuk. (4. kép)
  6. Tálalás előtt a bacon csíkot forró serpenyőben kisütjük, majd a kenyértálkára helyezzük (5. kép)

Kukoricaleves-roszkenyérbenKukoricaleves-roszkenyérbenKukoricaleves-roszkenyérbenKukoricaleves-roszkenyérben

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...