Paprikás kifli csirkemájjal


Posted on January 10th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Első pillantásra alapértelmezett melegszendvicseket láthatunk a képen – már amennyiben kizárólag a recept utolsó, egyben legnagyobb és legjobban sikerült profilképét vesszük figyelembe, pedig minden esetben csirkemájjal beterített Imrei paprikás kifliket láthatunk a gyártási folyamatábrákat bemutató légi felvételeken.

De, fontos megjegyezni, hogy! Szóval fontos megjegyezni, hogy a képeken ugyanazok a kiflik szerepelnek, mint az elkészült, végleges változatot bemutató fotográfián. Persze mintha ez nem lett volna egyértelmű a korábbi receptjeink esetében. Ellenkező esetben, a családi vacsorák, reggelik vagy ebédek (igen, direkt felcseréltük az étkezések időrendi sorrendjét, de mégis, hogyan vettétek ezt észre?) alkalmával a receptek minden egyes lépését felkínáltátok volna elfogyasztásra. Ami nem annyira elfogadható, bár ebben sem lehetünk biztosak.

Abban viszont biztosak vagyunk, hogy az Imrei Pékség paprikás kiflije szabályosan könyörög a csirkemájért. Tegyétek próbára, nem fogtok csalódni!

Paprikás kifli csirkemájjal

Hozzávalók:

Imrei paprikás kifli (személyenként 1 db)
20 dkg csirkemáj (ez a mennyiség 3-4 kiflihez elegendő)
1 kisebb hagyma
1 lilahagyma
175 gr tejföl
5 dkg reszelt sajt
só, bors, pirospaprika, kevés olaj a sütéshez.

 

 

Elkészítés:

  1. A csirkemájat megtisztítjuk és kevés zsiradékon az apróra vágott hagymával megdinszteljük.
  2. Borssal és kevés pirospaprikával ízesítjük, mi a májat nem sózzuk.
  3. A kifliket félbevágjuk és egy kanál segítségével mélyedést nyomkodunk bele (2. kép), mintha egy kis csónakot készítenénk, de nem vesszük ki a belsejét.
  4. Ebbe a mélyedésbe halmozzuk a májat egyenletesen elosztva (3. kép), majd sós tejföllel leborítjuk és apróra vágott lilahagymával szórjuk.
  5. Egy pici reszelt sajttal meghintjük a tetejét (4. kép) és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük (5. kép)

Paprikás kifli csirkemájjalPaprikás kifli csirkemájjalPaprikás kifli csirkemájjalPaprikás kifli csirkemájjalPaprikás kifli csirkemájjal

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...