Rádiónak nyilatkozott az Imrei Pékmester Morzsájáról a neves séf


Posted on July 5th, by Imrei Pékség in Blog. No Comments

Emlékeztek még korábbi beszámolónkra, melyben arról írtunk, hogy a Bock Bisztró társtulajdonosa és séfje, nevezetesen Bíró Lajos kellemesen csalódott az Imrei Pékmester Morzsájában?

Ha esetleg elkerülte volna figyelmeteket az Imre Pékség Facebook oldalán megjelent beszámolónk, akkor röviden összefoglalnánk az előzményeket:

Bíró Lajos május végén a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában elmarasztalóan nyilatkozott az itthon megvásárolható zsemlemorzsákról. Nem lehet megfelelő minőségű morzsát találni, vagy ha mégis, akkor abban több a liszt, mint a morzsa, esetleg még a darálógépet is beledarálják, vagy egyszerűen csak ipari. A rádióműsor hallatán elgondolkoztunk, mi lenne, ha tennénk egy kísérletet az Imrei Pékmester Morzsájával?

A „kísérlet” nagyszerűen sikerült, azonban felmerült néhány javaslat az Imrei Pékmester Morzsájával kapcsolatban, mellyel még inkább elnyerhetjük a neves és kitüntetett séf elismerését. Bíró Lajos tanácsait megfogadtuk valamint az általa javasolt minimális változtatásokkal elkészítettünk számára morzsánkat.

Milyen véleményt fogalmazott meg Bíró Lajos az Imrei Pékmester Morzsájával kapcsolatban?

Nos, ha június 23-án a reggeli órákban az MR1 Kossuth Rádió állandó hétvégi műsorát, a Szombat Reggelt hallgattátok, akkor már tisztában vagytok a megítélésével. Ugyanis Bíró Lajos közel hét percen keresztül újra a hazai forgalomban megvásárolható zsemlemorzsákkal foglalkozott, kiemelve az Imrei Pékség morzsáját.

Amennyiben lemaradtatok volna az adásról, most meghallgathatjátok a teljes riportot az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságának köszönhetően. Az alábbi lejátszó elindításával meghallgathatjátok a Király István Dániel riportját, melyet először mi is hatalmas megdöbbenéssel fogadtunk.

Ezúton szeretnénk megköszönni az MTVA munkatársának a hanganyag beszerzéséhez nyújtott segítségét. Az oldalon található hangfelvétel az MTVA tulajdonát képzi, eredetileg az MR1 Kossuth Rádió Szombat Reggel című műsorában volt hallható 2012. június 23-án a reggeli órákban. A riporter Király István Dániel.

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...