Rántott sütőtök és alma


Posted on November 16th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Az Imrei Pékmester Morzsája immáron számos háztartásban bebizonyította, hogy képes újdonságot csempészni a zsemlemorzsák szokványos felhozatalába. A morzsába csomagolt különféle finomságok hálásan megköszönték ropogós paplanjukat és az abban – mint a legtöbb Imrei termékben – megtalálható aktív folyékony kovászt, mely még mindig tejsav kultúrát tartalmaz. Ezúttal a sütőtökökre került a sor, hogy felpróbálják az Imrei Pékség aranyló öltözékét egy ellenállhatatlan és könnyű vacsora keretében.

 

 

Rántott sütőtök almávalHozzávalók:

Imrei Pékmester Morzsája
1 orange sütőtök
1-2 alma
liszt, tojás, a panírozáshoz
kókuszreszelék
salátakeverék

 

Elkészítés:

  1. Olyan tököt érdemes választani, amelyiknek szép hosszú, vékony „nyaka” van, hiszen így kapunk szép karikákat.
  2. A tököt meghámozzuk, majd kb. 1 cm széles karikákra vágjuk.
  3. Amikor elérjük a magházat, akkor félbevágjuk, eltávolítjuk a magot és tovább szeleteljük.
  4. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokos sütőbe dugjuk, kb. fél órára.
  5. Nem kell hogy teljesen megsüljön, de elősütjük kicsit. (2. kép)
  6. Az almát felkarikázzuk, magházát eltávolítjuk, ezután a tökszeletekkel együtt a hagyományos módon panírozzuk (3. kép), majd forró olajban kisütjük.
  7. Salátaágyon, kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk (4. kép)

Rántott sütőtök almávalRántott sütőtök almávalRántott sütőtök almával

Facebook Twitter Email




Leave a Reply



Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...