Rántott töltött tészta (cannelloni)


Posted on November 29th, by Imrei Pékség in ImreiGasztro receptek. No Comments

Ismételten akcióba lendült az Imrei Pékmester Morzsája, hogy megmentse a legutóbbi családi étkezés alkalmával megmaradt csirkepaprikást, illetve egyéb pörköltféléket. A morzsa mellett szükségünk lesz továbbá hengeres csőtésztára, pontosabban fogalmazva cannelloni tésztára. Az olasz étkezési kultúrában jelentős népszerűségnek örvendő cannelloni tojásból, lisztből és vízből készül, alakjának köszönhetően kitűnően tölthető tésztaféle.

 

Rántott töltött tésztaHozzávalók:

Imrei pékmester morzsája
maradék pörkölt vagy egyéb ragu
2-3 rövid cannelloni tészta (személyenként)
tojás, liszt a panírozáshoz
saláta a tálaláshoz

 

Elkészítés:

  1. A tésztát lobogó forró vízben félpuhára főzzük, majd beletöltjük a pörköltet/ragut. (2. kép)
  2. A töltésnél előfordulhat, hogy a tészta egy kicsit beszakad, azonban ez nem probléma, viszont arra figyeljünk, oda, hogy teljesen ne szakítsuk el. Éppen az esetleges szakadások miatt kell csak „félig” megfőzni.
  3. A betöltött tésztát a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk. (3. kép)
  4. A bepanírozott tésztát végül forró bő olajban kisütjük, majd tészta- és salátaágyon tálaljuk

Rántott töltött tésztaRántott töltött tésztaRántott töltött tészta

Facebook Twitter Email
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Imrei Pékség hírek és blogok.

Nem mondhatnánk, hogy az Imrei Pékségnél mindenki grafomániás. Ez persze nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy tanácsokat, a pékmesterek receptjeit, részletes termékbemutatókat, a pékiparral és a pékségünkkel kapcsolatos hírekkel szolgáljunk. Mi írunk, Önök beszélnek róla.

Felfújható színes kenyér

Valószínűleg kifejlesztették a kenyérsütés legszórakoztatóbb módszerét, melynek keretében a háziasszonyok mellett a 100-as szögekkel és kalapácsokkal baráti kapcsolatot ápoló ezermesterek egyaránt kiélhetik szenvedélyüket. Egy...

Feltérképezték a kenyérbúza genomját

Németországi, amerikai, csehországi és kanadai tudósok egy csoportjának fáradságos munkájának köszönhetően sikerült feltérképezni a kenyérbúza teljes genomját. A genom szokatlan mérete és formája jelentősen...

Nagy-Britanniában is kötelezővé tehetik a kenyérkészítésnél a folsavat

Nagy-Britanniában folsav hozzáadására kötelezhetik a kenyérsütödéket, amennyiben a szigetország egészségügyi miniszterei megszavazzák a Food Standards Agency előterjesztését.

A liszthez adott szintetikus folsav azután került ismételten...