Sok sajttal töltött sajtos kifli
Ez a recept a hozzánk hasonló “Kvard Lipi”-knek való… Ugye mindenki emlékszik Balu kapitány társaságában feltűnt Kvard Lipire, aki bizony Gombóc Artúr sajtos kiadása. Sajt minden mennyiségben, bárhol, bármikor, bármi áron. Nos, ezt a gyors vacsorának vagy kényelmes hétvégi reggelinek egyaránt beillő finomságot bizony ő is és akárki más is megirigyelné!
Hozzávalók
(2 személyre):
2 db Imrei sajtos kifli
10 dkg ömlesztett sajt (natúr vagy ízesített ízlés szerint, mi a natúrra szavazunk)
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt
10 dkg pulyka sonka (elhagyható)
8 szem koktél paradicsom
3 dkg vaj esetleg fűszervaj és
ÖNFEGYELEM – hogy a sütőből szállingózó illatorgia
ellenére is meg tudjuk várni a végeredményt :]
Elkészítés:
- A füstölt és trappista sajtokat lereszeljük, a lereszelt trappista egyharmadát félre tesszük.
- A maradék reszelt sajtot kikeverjük az ömlesztett sajttal (2. kép), majd a kockára vágott sonkát hozzákeverjük. (3. kép)
- A kifliket hosszában félbevágjuk és puha közepükből egy keveset kitépkedünk, ezzel egy kis vájatot készítve. (4. kép)
- Amennyiben kevesebb sajtunk van, úgy a kifli belsejét belekeverhetjük a sajtos masszába, ebben az esetben egy-két evőkanál tejfölt vagy főzőtejszínt szükséges hozzáadni, hogy jól elkeveredjen, és ne szárítsa el a tölteléket. Amennyiben elég sajtunk van, úgy inkább tegyük el, jó lesz máskor a töltelékbe.
- Töltsük meg a kifliket a sonkás-sajtreszelékkel és a tetejükre apró darabka vaj szeletkéket tegyünk. (5. kép)
- Szórjuk meg a félretett egyharmad rész reszelt sajttal és díszítsük a félbevágott koktél paradicsomokkal. (6. kép)
- Sütőpapírral bélelt tepsiben, a sajt pirulásáig süssük 200 fokon.
- Friss paprikával, paradicsommal, ketchuppal tálaljuk. (7. kép)
Leave a Reply